07 شهریور 1400 - 8:39
شناسه خبر: 16592
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
سطح زیر کشت ارقام کیفی کم شد
دلایل گرانی برنج ایرانی
به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران» به نقل از مهر،علی اکبریان درباره علل افزایش قیمت برنج در بازار و رسیدن قیمت برنج ایرانی به ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان، گفت: قیمت ارقام کیفی و محلی از جمله برنج هاشمی و طارم در اردیبهشت ماه نیز همین وضعیت را داشته اما نرخ ارقام پر محصول مانند به ندا شیرودی و فجر کمتر از ۳۰ هزار تومان است.وی با اشاره به اینکه امسال کشاورزان به کشت ارقام پرمحصول روی آوردند و به تناسب آن از میزان کشت برنجهای کیفی کاسته شد، افزود: امسال ٧٠ درصد کشت برنج، اختصاص به ارقام پرمحصول داشته و حدود ٣٠ درصد آن مربوط به ارقام کیفی و محلی بوده است.
عضو هیأت مدیره انجمن برنج کشور همچنین با اشاره به افزایش سرسامآور هزینههای تولید گفت: هزینههای تولید برای کشاورزان بسیار بالا رفته است، دولت باید به کشاورزان در تأمین نهاده از جمله سم و کود کمک کند اما متأسفانه امسال این اتفاق نیفتاد و کشاورزان مجبور شدند این نهادهها را از بازار آزاد با قیمتهای بسیار بالا تأمین کنند.این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه حدود ۷ ماه قبل کشاورزان سر شالیها داد و بیداد میکردند که با کمبود نهاده مواجه هستیم، اضافه کرد: آن زمان کسی به گفتههای کشاورزان و نیازهای آنان توجه نکرد. اکبریان با اشاره به اینکه کشاورزان اگر به کارگری روی آوردند، درآمد بیشتری خواهند داشت، افزود: علاوه بر قیمت نهادههای تولید، دستمزد کارگران و اجاره زمین نیز افزایش چشمگیری داشته است.وی تصریح کرد: همچنین برنجهای کیفی از کشاورزان به قیمت کیلویی ٣١ تا حداکثر ٣٣ هزار تومان خریداری میشود و اینکه در بازار تهران به قیمت کیلویی ۴۶ هزار تومان به دست مصرف کننده میرسد، ربطی به کشاورز ندارد.